Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αγωγή Παπακωνσταντίνου κατά του «Πρώτου Θέματος» - Ο Κομιστής στη γωνία...

 
Εκκρεμεί έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη

Για «πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και... παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών» κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενο σε εξώδικα που έχει αποστείλει τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, στον υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, τα εξώδικα απεστάλησαν σε συνέχεια απάντησης του υπουργού σε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την εκκρεμή έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «στην ίδια λογική εντάσσεται και το δημοσίευμα στο οποίο η εφημερίδα ψευδώς ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ Α.Ε».

Το υπουργείο διαψεύδει το δημοσίευμα, ενώ σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου