Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δημοκρατική Συμμαχία: «Στην ελεύθερη επιλογή των καταστηματαρχών ο χαρακτηρισμός των χώρων τους σε καπνιζόντων ή μη»

Συνάντηση με το Προεδρείο και μέλη του Συντονιστικού των Επαγγελματιών καφέ – μπαρ - εστιατορίων, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Μαρτίου, και ώρα 14.00 στα κεντρικά γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να... ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης, οι επαγγελματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής ενημέρωσαν το Βουλευτή για τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν από την ημι-εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και να εκθέσουν τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «η θέση μας είναι απολύτως ξεκάθαρη. Πρώτα από όλα πρέπει να υπάρξει ελεύθερο δικαίωμα επιλογής από τους καταστηματάρχες, εάν δηλαδή θέλουν οι ίδιοι να χαρακτηριστούν οι χώροι τους σε καπνιζόντων ή μη καπνιζόντων.

Δεύτερον, πρέπει να μπουν αυστηρές τεχνικές προϋποθέσεις, για τις οποίες θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι οι καταστηματάρχες, ενώ σε περίπτωση παραβίασης του νόμου περί καπνίσματος την ευθύνη θα την έχουν οι πελάτες - παραβάτες». 

Το δικό μας σχόλιο: Συμφωνούμε απόλυτα με τις θέσεις του Κινήματος στο συγκεκριμένο ζήτημα! Επιτέλους, ή είμαστε Φιλελεύθεροι ή όχι! Επιτέλους, ας σταματήσει το Κράτος να κάνει τον «τροχονόμο» της ιδιωτικής μας ζωής! Επιτέλους, ας ασχοληθεί με ζητήματα που όντως είναι δημοσίου συμφέροντος. Από τη στιγμή που ένας χώρος έχει ελεύθερα χαρακτηριστεί από τους καταστηματάρχες έτσι ή αλλιώς, οι πελάτες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είσαι καπνιστής; Πήγαινε στο «καπνιζόντων». Δεν είσαι; Πήγαινε στο άλλο μαγαζί. Αλλά δεν μπορεί να κηρύσσεται ουσιαστικά «διωγμός» κατά των πολιτών που -έστω κακώς, κάκιστα- επιλέγουν το κάπνισμα! Δεν μπορεί το «συμφέρον» της μιας κοινωνικής ομάδας να «γκετοποιεί» τη χώρα μας.
Ας σταματήσει, επιτέλους, ο κοινωνικός ρατσισμός του νεόκοπου και ξενόφερτου «πουριτανισμού» των δήθεν «ευαίσθητων»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου