Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Περιβάλλον είναι κάθε τι που περιβάλλει τον άνθρωπο

Φωτ. Λίμνη Αγυάς, Χανιά

Και επειδή είναι της μοδός όταν γιορτάζεται μια Παγκόσμια Μέρα να βλέπουμε άρθρα και δήθεν δράσεις, είπα να ανατρέξω και να κάνω μία υπενθύμιση στον εαυτό μου.
Τι είναι περιβάλλον? Γιατί είναι τόσο σημαντική η προστασία του?

Άσχετο είναι μήπως όταν εγώ είμαι στα χάλια μου, όταν θέλω να επικοινωνήσω με έμενα αναζητώ διακαώς μία γωνίτσα ανέγγιχτη, παρθένα, να περιπατήσω, να χαθώ, να κοιτάξω τις πέτρες, να θαυμάσω χρώματα , να μυρίσω αρώματα…

Περιβάλλον είναι κάθε τι που περιβάλλει τον άνθρωπο

Περιβάλλον, είναι το σύνολο των γεωγραφικών, φυσικών και (όταν πρόκειται για ανθρώπους) κοινωνικών και οικογενειακών μαζί συνθηκών μέσα  στις οποίες γεννιέται ζει και αναπτύσσεται κάποιος. 

Περιβάλλον είναι το σύνολο των άψυχων και έμψυχων όντων που περιβάλλουν τον άνθρωπο και επιδρούν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του.     

Το φυσικό περιβάλλον έχει μεγάλη σημασία για την επιβίωση και ανάπτυξη του ανθρώπου. Επιδρά στη σωματική, πνευματική και ψυχική του διάπλαση και συντελεί στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του

Όσο δεν το σεβόμαστε και το μολύνουμε, μολυνόμαστε και οι ίδιοι, σωματικά και ψυχικά. Χαλάει η Ισορροπία του οικοσυστήματος και ανισορροπουμέ και εμείς μαζί του. Με αυτά που καθημερινά τρώμε, πίνουμε και «καταπίνουμε».

Αυτή η μόλυνση έχει προκαλέσει τον θάνατο  πάρα πολλών οργανισμών και ζωών που ζουν σ΄ αυτή. Εμείς προς το παρόν έχουμε επιβιώσει ' έχουμε αναρωτηθεί όμως σε "τι έχουμε μεταλλαχτεί"?

Αποτύπωμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου