Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Καραγκιοζιλία» οι χθεσινοί χειρισμοί Παπανδρέου - Σαμαρά. καταφέρθηκε σήμερα από το βήμα, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Με σκληρά λόγια καταφέρθηκε κατά του Πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Α. Σαμαρά, για το χθεσινό «ναυάγιο» δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
«(...)
Με λύπη μου, ως νέος πολιτικός, ως νέος άνθρωπος πρώτα από όλα, βλέπω την Ελλάδα να πτωχεύει σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.
Επιτρέψτε μου να περιγράψω με μια λέξη όλα όσα εξελίχθηκαν από χθες το μεσημέρι και μετά: δεν μου βγαίνει άλλη λέξη πέρα από τη λέξη «καραγκιοζιλίκι».
Ντροπή και στον κ. Παπανδρέου, ντροπή και στον κ. Σαμαρά.
Ντροπή σε δύο αρχηγούς που λένε ότι θέλουν να πιστεύουν ότι ηγούνται με σοβαρότητα των κομμάτων τους. Ντροπή γιατί ο μεν Πρωθυπουργός «αυτοακυρώθηκε» χθες, γιατί διαμέσου καναλιών και διαρροών προσπαθούσαν να διαμορφώσουν μια πλατφόρμα συνεργασίας. Μέσα από διαρροές, μέσα από τα κανάλια γίνονται αυτές οι σοβαρότατες συζητήσεις; Έδωσαν μια ελπίδα, έδωσαν ένα φως στο τούνελ στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα με τα σενάρια και μόνο μιας συνεργασίας και μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και τα κατέστρεψαν όλα.
Ο μεν πρώτος δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι κυβερνά όχι το τσιφλίκι του πατέρα του, ότι κυβερνά την Ελλάδα και ότι έχει ευθύνη και απέναντι στη Βουλή και απέναντι στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Ο δε κύριος Σαμαράς έχει μείνει ακόμα στην εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Δεν έχει καταλάβει ότι η Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχει ευθύνη για αυτά που εξελίσσονται στην Ελλάδα.
Έχουμε ευθύνη όλοι μας, κύριε Πρόεδρε, γι' αυτό και καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να υπάρξει ωριμότητα και σοβαρότητα, συνεννόηση πρώτα απ' όλα και πάνω από όλα. Χθες, με την κίνηση αυτή και την ανώριμη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά των δύο ηγετών, οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς κατέστρεψαν τρεις γενεές:
- τους συνταξιούχους, που δεν γνωρίζουν εάν θα πάρουν τη σύνταξή τους τον επόμενο μήνα,
- τους τριαντάρηδες και τους σαραντάρηδες που βρίσκονται στο απόγειο της δραστηριότητάς τους και δεν έχουν επάγγελμα να δραστηριοποιηθούν και
- τους εικοσάρηδες που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια και δεν ξέρουν τι θα προκύψει την επόμενη μέρα που θα τελειώσουν τις σπουδές τους ή αυτούς οι οποίοι κοιτάζουν όπως όπως να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.
Δυστυχώς, έχει κάθε δικαίωμα ο πολίτης να αγωνιά και να πολλαπλασιάζονται οι αγανακτισμένοι στις πλατείες και στους δρόμους και στα τραπέζια των συζητήσεων. Έχει κάθε δικαίωμα αυτή τη στιγμή ο κάθε Βουλευτής εδώ μέσα, ο κάθε συνάδελφος, να αγωνιά για την αξιοπρέπειά του.
Έχουμε ευθύνη όλοι μας, πέρα από ό,τι αξιώματα έχει ο καθένας, πέρα από το εάν είναι υπουργός ή υφυπουργός, τομεάρχης ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να πάρει θέση, να συμβάλλει σε μια διαδικασία συνεννόησης, εθνικής συνεννόησης που απαιτείται, που απαιτεί σήμερα η χώρα, που απαιτούν οι πολίτες, απαιτεί η συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου