Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Παραίτηση Παπακωνσταντίνου ....

Παραίτηση Παπακωνσταντίνου και αλλαγή πολιτικής ζήτησε ο Δ. Λιντζέρης


Οξεία επίθεση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Κυριακή ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή το Στόμα του Νίκου, κληθείς να σχολιάσει και τα δημοσκοπικά ευρήματα του Βαρόμετρου του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από τη ΝΔ για πρώτη φορά μετά τις εκλογές.
Ο κ. Λιντζέρης έκανε λόγο για πρωτοφανή αποτελεσματικότητα του οικονομικού επιτελείου, ζήτησε την παραίτηση του και αλλαγή πολιτικής με ένα οικονομικό επιτελείο ευρύτερης αποδοχής, ενώ δήλωσε ότι παρά τις θυελλώδεις συνεδριάσεις στα όργανα του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα δεν καταλογίστηκαν ευθύνες.
«Ουσιαστική αυτοκριτική δεν έγινε, όπως επίσης δεν καταλογίστηκαν συγκεκριμένες ευθύνες. Χρειάζονται παραιτήσεις και αλλαγή πολιτικής, από το οικονομικό επιτελείο. Είναι πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα του οικονομικού επιτελείου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Κάποια μέτρα είναι μονόδρομος για την εξασφάλιση των δανείων,. Χρειάζεται ένα οικονομικό επιτελείο από αξιόλογα στελέχη και όχι μονοκομματικής κατεύθυνσης. Πρέπει να είναι πανεθνική η προσπάθεια» δήλωσε.
Ο κ. Λιντζέρης δήλωσε ότι για να υπάρξει ανοχή από το σύνολο του ελληνικού λαού θα πρέπει τα μέτρα να είναι δίκαια κατανεμημένα και να υποστηριχθούν από ένα οικονομικό επιτελείο που θα χαίρει ευρύτερης στήριξης και αποδοχής.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ: «Ο κ. Σαμαράς εισπράττει προσδοκία γενική και αόριστη, Στην Πορτογαλία έχασε η κυβέρνηση και κέρδισε η αντιπολίτευση που είχε ρητά δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο» τόνισε.
«Είχα κρούσει τον κώδωνα ότι έχει χάσει η κυβέρνηση πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Όταν λες πέρυσι στον ελληνικό λαό ότι ‘παίρνω σκληρά μέτρα για να μη χρειαστώ να πάρω περαιτέρω’ και μετά παίρνεις, βλέπετε τι γίνεται. Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί έχουν ανατραπεί, η ανεργία είναι στο κόκκινο, μεγάλη μερίδα του πληθυσμού έχει πτωχεύσει» σημείωσε.
Αναφερόμενος στο Βαρόμετρο της Public Issue εκτίμησε ότι η «δημοσκόπηση δείχνει στο μέλλον συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, πρέπει να υπάρξει θέση ευθύνης για να μην μπούμε σε περιπέτειες. Αλλιώς το μέλλον θα είναι ζοφερό».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου