Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

"Η Ντόρα μπαίνει σίγουρα στη Βουλή" παραδέχεται η Όλγα Κεφαλογιάννη γι αυτό και μετακομίζει από Ρέθυμνο σε Ά Αθήνας...


Η παροιμία λέει πως... "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν".
Το ίδιο μου φαίνεται πως λένε και τα παιδιά των... εκ Ρεθύμνου Κεφαλογιάννηδων!!!
Αυτό τουλάχιστον δείχνει η βουλευτής της Ν.Δ. κα Όλγα Κεφαλογιάννη με την απόφασή της να αλλάξει εκλογική περιφέρεια και από το Νομό Ρεθύμνου να μετακινηθεί στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών.
Προφανώς ο Όλγα (και οι πέριξ αυτής) έβαλαν τα κουκιά κάτω και ....
..... μέτρησαν καλά τα πράγματα.
Και αυτή η μέτρηση αν μη τι άλλο δείχνει δύο πράγματα:
- Ότι οι Κεφαλογιάννηδες παραδέχονται ανοιχτά πως το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη "Δημοκρατική Συμμαχία" μπαίνει στη Βουλή.
- Και ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία συμμερίζονται την άποψη των Κεφαλογιάννηδων και δεν τους χαλούν χατίρι, αναγνωρίζοντας κι αυτοί πως το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη "Δημοκρατική Συμμαχία" μπαίνει στη Βουλή.

Να το κάνουμε πιο λιανά το θέμα:
Στον δυεδρικό Νομό Ρεθύμνου, το ΠΑΣΟΚ τα σαρώνει όλα και παίρνει πάνω από 50% στις εκλογές. Εκλέγει αμέσως τη μια έδρα, όμως στην επόμενη κατανομή τα αδιάθετα υπόλοιπά του προστίθενται στο δεύτερο κόμμα της εκλογικής περιφέρειας και εφ όσον το δεύτερο κόμμα μπαίνει στη Βουλή πανελλαδικά, παίρνει αυτό τη δεύτερη έδρα.
Αυτά δείχνουν πως οι Κεφαλογιάννηδες (και η ΝΔ κατά συνέπεια) παραδέχονται δύο πράγματα:
Ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη "Δημοκρατική Συμμαχία" θα βγει δεύτερο στο Ρέθυμνο και επίσης ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" πανελλαδικά θα είναι στη Βουλή, κατά συνέπεια θα πάρει και την έδρα στο Ρέθυμνο.
Στις πρόσφατες Νομαρχιακές εκλογές, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ήταν "μια από τα ίδια" (πάνω από 50%) και ο υποψήφιος που στήριξε ο Ντόρα Μπακογιάννη ήλθε δεύτερος. Τι άλλο να περιμένουν οι Κεφαλογιάννηδες ;
Το ίδιο θα συμβεί και στις εκλογές και επειδή ο Ντόρα θα μπει στη Βουλή, η δεύτερη έδρα θα κάνει φτερά από τη ΝΔ και θα πάει στη "Δημοκρατική Συμμαχία".
Αυτό το κατάλαβαν καλά και αυτός είναι ο λόγος της μετακόμισης στην Α΄ Αθηνών (με τη σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά που φαίνεται να συμμερίζεται τα γεγονότα, την ανάλυση και τον πόνο τους).
Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου