Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αναστενάζει η ΝΔ στο... Facebook. Σκληρή εσωκομματική κριτική ασκούν μέλη και φίλοι της ΝΔ μέσω του Διαδικτύου

«Πόσα βαρίδια έχει ακόμα αυτό το κόμμα;» «Ο Σαμαράς είναι μεγάλος...»«Ενας ήταν ο Καραμανλής... εννοείται ο μεγάλος»«Ξυπνήστε ρε, χανόμαστε» «Γιατί αλλάξαμε το σήμα;». Οχι δεν είναι απορίες και διαπιστώσεις βουλευτών της ΝΔ σε κάποια κομματική σύναξη, αλλά δημόσια συζήτηση στη διαδικτυακή... «γιάφκα» του facebook της ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την αλλαγή γραφείων, λογότυπου και εμβλήματος, μετεξελίχθηκε και διαδικτυακά.

Αποφάσισε να επενδύσει στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, στο οποίο τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει ψηφοφόροι και στελέχη της ΝΔ να ανταλλάσσουν απόψεις και να συνομιλούν- κάποιες φορές με πικρό μαύρο χιούμορ και φαρμακερά σχόλια ακόμα και για τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντ.Σαμαρά.

Εξάλλου, η νέα ηγεσία φαίνεται ότι υιοθετεί τη ρήση του Μάο: «Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν». Και όπως φαίνεται... «ανθίζουν» διαδικτυακά πολλά λουλούδια και ...............

......................
ξεσπαθώνουν κατά πάντων. Και πώς να μην το κάνουν από τη στιγμή που έως τώρα υπάρχει δημοκρατία στη σελίδα του facebook της ΝΔ και δεν φιλτράρονται τα σχόλια;

Μάλιστα, ένας ψηφοφόρος είχε και την αγωνία εάν θα μπορεί να γράφει σχόλια ελεύθερα, γιατί το επεδίωξε και στο ΠαΣοΚ, αλλά επειδή προφανώς είχε ξεπεράσει τα... όρια της ευπρέπειας, τον «μπλογκάρανε», όπως λένε στη γλώσσα του facebook, και το σύστημα... τον απέβαλε. Βέβαια, κάποια στιγμή, και αφού έγραφε... έγραφε... έγραφε, απογοητεύτηκε και ρώτησε με αγωνία: «Καλά,γιατί δεν μου απαντάει κανείς;». Με αγωνία ένας νεοδημοκράτης καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να δει τις φωτογραφίες από το Κάιρο, προφανώς θέλοντας να ζήσει έναν νέο Δεκέμβρη του ΄44 ή κάτι πιο επαναστατικό.

«Αντώνη Σαμαρά,σε ξεπερνούν οι εξελίξεις των γεγονότων. Τέτοιες συγκεντρώσεις έπρεπε να διοργάνωνε η ΝΔ στην Αθήνα και σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.Σε τέτοιες (αντιμνημονιακές) πορείες έπρεπε να ήσουν επικεφαλής... Εάν εννοείτε αυτά που λέτεεσύ και η ΝΔ...». Η προτροπή ήταν σαφής: να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στο ΠαΣοΚ και να ξεκινήσει σκληρό αντάρτικο στην κυβέρνηση.

«Για το σήμα... ρε γαμώτο»
Επειδή στις συντηρητικές παρατάξεις οι παραδόσεις είναι... «κορόνα στο κεφάλι τους», το να αλλάξει το σήμα της ΝΔ δεν ήταν και εύκολη υπόθεση. Πολλοί ξεσπάθωσαν, αλλά τι να κάνουν που ο αρχηγός είναι πανίσχυρος και κάνει ό,τι θέλει. «Γιατί αλλάξατε τον λογότυπο της ΝΔ; Τι αυθαιρεσία είναι αυτή;»,διαμαρτύρεται ψηφοφόρος της ΝΔ, ο οποίος προφανώς είχε κορνίζα στο σπίτι του τον... περίφημο πυρσό, για να μη σβήνει η φλόγα της γαλάζιας νεότητάς του. Και συνεχίζει απτόητος, συνδυάζοντας τον πυρσό με την ελληνική σημαία που δεν αλλάζει. Και όπως σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν και αντιρρήσεις, προφανώς ένας εκσυγχρονιστής ψηφοφόρος ενίσταται και του απαντά: «Ατι είναι τέλος πάντων,καμία οικογένεια βαρόνων ευγενών που πρέπει να έχει πάντα το ίδιο οικόσημο; Μην τρελαθούμε» .

«Αντωνάκη, ξύπνα!»
Μερικοί σκληροπυρηνικοί θέλουν πολύ δυναμική αντιπολίτευση και φωνάζουν: «Ξυπνάτε ρε... Κάποτε ο μεγάλος Καραμανλής είχε πει:“Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε”.Εμείς δεν αρμενίζουμε πια. Το βουλιάζεις το καράβι Αντωνάκη. Ξύπνα». Αλλος ψηφοφόρος αναζητεί τη γραμμή της ΝΔ και ρωτά: «Και ποιες είναι οι δικές μας προτάσεις ήθελα να ήξερα...Ρε,ξυπνήστε πριν είναι αργά...Θα φτάσουμε στο σημείο να αναζητούμε ως σωτήρα τον Καραμανλή». Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνουν δράση οι «σαμαρικοί» και διορθώνουν την κατάσταση: «Μη γράφετε ό,τι σας κατέβει!O Καραμανλής ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Τώρα είναι ο Αντ.Σαμαράς τον οποίο αντί να κρίνουμεκαλύτερο θα ήταν να σταθούμε δίπλα του,χωρίς ιδιαίτερα σχόλια τέτοιου τύπου». Η απάντηση έρχεται άμεσα: «Γιατί να στηρίξουμε τον Αντωνάκη; Αφού ούτε αυτός στηρίζει τον εαυτό του...». Και μέσα στον γενικό χαμό από τα σχόλια... κάποιος «αναφωνεί»:«Ζήτω ο Σαμαράς, ο αυριανός πρωθυπουργός της χώρας».

Η νοσταλγία του Καραμανλή του Α΄
Οι μεγάλες αγάπες δεν λησμονούνται και μια κυρία θυμάται τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Μεγάλος ηγέτης,αλλά αυτοί που ήταν δίπλα του ήταν μικροί» γράφει βλέποντας τις φωτογραφίες από την εκδήλωση για τον ανδριάντα του ιδρυτή της ΝΔ. Μια άλλη συνοδοιπόρος της ρίχνει το ανάθεμα στη γρίπη που την κράτησε στο κρεβάτι και δεν ήταν εκεί, αλλά βλέπει τον Καραμανλή σαν τον μαρμαρωμένο βασιλιά(!), γιατί όπως εξηγεί: «Ενας είναι ο Καραμανλής, ζωντανός ή μαρμαρωμένος,πάντα εμπνέει».

Ο... Τοτός και ο... Καραμανλής!
Ξεχνιέται μια ήττα με 11 μονάδες από το ΠαΣοΚ; Το ποτήρι είναι πικρό ακόμα για τους νεοδημοκράτες και δεν ξεχνούν εύκολα. «Ναι! Ο Καραμανλής είχε σχέδιο,γιατί δεν το πιστεύετε;Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;» ρωτάει κάποιος με εμφανή επικριτική διάθεση. Ενας άλλος πιο σκληρός συνεχίζει την κριτική:«Πολύ φοβάμαιότι είχε σχέδιο και μάλιστα ολέθριο για τη χώρα» . Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνει δράση κάποιος για να τα «ρίξει» συνολικά στο σύστημα και γράφει: «Αντε να χαθείτε, ρε κουρασμένοι! Μόνον οι απατεώνες του ΠαΣοΚ φταίνε; Εσείς τίποτα,ρεμάλια,κλέφτες,απατεώνες,προδότες της πατρίδας»; Και έπειτα από αρκετή ώρα ένας καραμανλικός δίνει τη λύση: «Οι ευθύνες της ΝΔέχουν να κάνουν με το ότι δεν έσωσε τη χώρα από εκεί που την είχε οδηγήσει το ΠαΣοΚ (του Ανδρέα κατά κύριο λόγο)...».

Αρης Ραβανός , (07,02,2011 ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου