Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μπρος-πίσω, πάνω-κάτω... ζαλιστήκαμε!!!



ΠΑΣΟΚ και ΝΝΔ, τα δύο παλαιά κόμματα της παρακμής και του ψεύδους, έδωσαν την τελευταία βδομάδα άλλη μια... στημένη θεατρική παράσταση που επιβεβαιώνει την απόλυτη αναξιοπιστία και την αμετανόητη φαυλότητά τους.
Με αφορμή την ανακοίνωση από την Τρόικα του ζητήματος για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις, απέδειξαν και κατέδειξαν, ότι είναι οι πλέον ακατάλληλοι, για να οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση, που οι ίδιοι την οδήγησαν. Ήξεις, αφήξεις, πανικός, σύγχυση και τελικά αδυναμία των πολιτών να κατανοήσουν τι ακριβώς προτείνουν, επιθυμούν και προτίθενται να πράξουν.

Την περασμένη Παρασκευή μόνο... ξύλο δεν έπαιξαν οι Συγκάτοικοι, για το ποιος σκαρφίστηκε πρώτος το «πωλητήριο» των δημοσίων κτημάτων!!! Η ΝΝΔ πανηγύριζε, και δικαιολογημένα, αφού ο Σαμαράς ήδη από τον περασμένο Ιούλιο είχε διατυπώσει τις «μαγικές», υπερφίαλες και ανεδαφικές συνταγές για εξασφάλιση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ  μέσα σε 2 χρόνια (!!!) από «αξιοποίηση» δημόσιας περιουσίας. Ο στενός μυστικοσύμβουλός του, Χρύσανθος Λαζαρίδης, είχε μάλιστα «εξειδικεύσει» την πρόταση Σαμαρά, μιλώντας ευθέως για «πώληση» δημόσιας γης, κάτι που σήμερα αρνείται, χωρίς να πείθει κανένα, αφού «τα γραπτά μένουν»(διαβάστε εδώ).

Μετά τις αντιδράσεις και το αλαλούμ που προκλήθηκε, οι δύο πυλώνες του παλαιοδικομματισμού υποχώρησαν ατάκτως, αποποιούμενοι τη σχετική πρόταση! Άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται για «ξεπούλημα», επιτείνοντας την εικόνα του παραλογισμού, και πιστοποιώντας ότι αμφότεροι παριστάνουν τους «μαθητευόμενους μάγους» στις πλάτες του λαού και της οικονομίας, που δεινοπαθεί από τους μοιραίους ερασιτεχνισμούς και την έλλειψη οράματος και σχεδίου. Οι αγορές αντέδρασαν και πάλι ακαριαία στο ελληνικό «τσίρκο», ανεβάζοντας κατακόρυφα τα spreads, και παρατείνοντας τον επιθανάτιο ρόγχο της ελληνικής οικονομίας.

Δεν ξέρουμε πού θα έχουν... καταλήξει την ώρα που θα δημοσιεύονται αυτές οι λέξεις! Εάν θα έχουν συμφωνήσει διαφωνώντας, ή διαφωνήσει συμφωνώντας, εάν θα πουλήσουν ή... «αξιοποιήσουν» δημόσια γη, εάν θα «απαγορεύσουν» διά νόμου (!!!) οποιαδήποτε σχετική δραστηριότητα, όπως ανεύθυνα και υπό το κράτος πανικού ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός.

Αυτό που ξέρουμε, και το φωνάζουμε δυνατά και ξεκάθαρα, είναι ότι και οι δύο βλάπτουν εξίσου σοβαρά την ήδη βαριά κλονισμένη υγεία της Οικονομίας μας, και δεν αποτελούν λύση, αλλά το πιο επικίνδυνο και εφιαλτικό μέρος του προβλήματος.
Είναι καιρός οι πολίτες να τους το δείξουν, αποφασιστικά, οριστικά και αμετάκλητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου